Sikerként értékeli Veres Pál, amit Lázár János a Diósgyőri vár kapcsán mondott

Megosztás

A miniszter az Országgyűlésben beszélt arról, hogy ‘a kormánynak az a szándéka”, hogy a felújítás folytatásához szükséges összeget biztosítsa Miskolc Megyei Jogú Városának.

Hosszú hónapok óta húzódik a Diósgyőri vár ügye: még tavaly kellett leállni a felújítással, miután statikai problémák merültek fel, amelyek többletköltséget igényelnének. Ez az összeg azonban a mai napig nem érkezett meg a kormánytól.

Veres Pál, Miskolc polgármestere folyamatosan foglalkozik a Vár ügyével, hétfői bejegyzésében arról írt, hogy “a Diósgyőri Vár nem maradhat torzó, nem maradhat félkész, nem maradhat örökre építési terület, mert az volna a legrosszabb megoldás Miskolc és a miskolciak számára. Éppen ezért ma levelet küldtem az ÉPKAR Zrt.-nek, hogy azonnali hatállyal folytassák a Diósgyőri vár építését” – fogalmazott a városvezető.

Kedd délután aztán pozitív fejleményekről számolt be Veres Pál, méghozzá Lázár János miniszter Parlamentben elhangzott szavaira hivatkozva. Érdekesség, hogy Lázár az alábbi posztban olvasható kijelentését épp Veres 2024-es önkormányzati választási kihívója, a DK-s Hegedűs Andrea interpellációjára adott válaszában tette.

“Siker a Diósgyőri vár kapcsán!” – kezdi Facebook-posztját Veres. “Tegnap délután jól döntöttünk, amikor megrendeltük az ÉPKAR Zrt.-től a Diósgyőri vár statikai megerősítését, hiszen Lázár János, a Parlamentben később úgy fogalmazott, Miskolcnak jár a statikai megerősítéshez szükséges kétmilliárd forint, sőt azt mondta: “A kormánynak az a szándéka, hogy ezt az összeget biztosítsa Miskolc Megyei Jogú Városának”.”

“Miért is fontos mindez? Két évet vártunk arra, hogy végre megkapjuk azt a 2 milliárd forint plusz forrást, ami a vártornyok statikai megerősítéséhez szükséges. Kaptunk Kiss János fideszes országgyűlési képviselőtől ígéretet, garanciát, vállalást, csak pénzt nem.”

“Éppen ezért nem várhattunk tovább, ezért született tegnap az a rendkívüli döntés, hogy Miskolc megelőlegezi a pótmunkához a forrást, azért, hogy folytatódhasson a fejlesztés, ne romoljon tovább az épület állaga, ne éktelenkedjen tovább torzóként a fejlesztéstől már eddig is megviselt vár.”

“A munka tehát a megelőlegezett forrásból folytatódik, de továbbra is várjuk a kormányzattól a plusz támogatást. Lázár János ígérete szerint most úgy tűnik, ez érkezik is majd.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek